Szakács állások

- 108 állás - összegyűjtöttük a nagy állásoldalak összes találatát
mai
mai

Álmai állásához magabiztos nyelvtudásra van szükség? A siker garantált, ha itt tanul nyelvet. Megnézem »

FRISS HASONLÓ ÁLLÁSOK
E-MAILBEN

A "Feliratkozom" gombra kattintva elfogadja az általános biztonsági és szerződési feltételeinket.

  Keresett pozíciók
Szakács
HOL?
  Távolság:
km-en belül

KULCSSZAVAK (tartalmazza)
Új keresés

A szakács (vagy séf) az a személy, akinek legfőbb munkája a fogyasztásra szánt ételek elkészítése. A munkának különböző formái vannak, mint a személyi szakács, a catering szakács, az éttermi szakács és az intézményi szakács. Titulus szerint is besorolhatók, magasabb szinten megnevezésük főszakács vagy konyhafőnök.

Feladatok
- ételválaszték kialakítása, ételek elkészítése
- nyersanyagok előkészítése, feldolgozása
- étkezés szervezése
- étlap, menü összeállítása
- meleg-, és hidegkonyhai termékek elkészítése
- elkészült ételek tálalása a vendégeknek
- vendégek kiszolgálása
- munkaterület tisztán tartása

Elvárások
A fő elvárás az ilyen munkák betöltésében főleg a szakács szakképzettség megszerzése. Gyakran elvárják, hogy a szakács munka betöltője elhivatott legyen szakmája felé és rendelkezzen legalább 2 év tapasztalattal. Tekintve, hogy minden nap ugyanúgy és ugyanolyan minőségben kell elkészíteni az ételeket, alapvető elvárás a megbízhatóság és a pontosság. A legtöbb helyen elvárják, hogy a szakács munka betöltője képes legyen az önálló munkavégzésre, illetve, hogy a szakács ismerjen különböző ételkészítése technikákat. Tekintve, hogy a szakács egyik feladata a konyha irányítása és a munka szervezése, fontos, hogy jó kommunikációs képességgel is rendelkezzen.
Munkarend
Munkakörtől függően a szakács 1 vagy 2 műszakban dolgozik, napi 8-12 órát. Hetente két pihenőnappal, maximum öt napot. Az ilyen állások általában hosszú távú munkalehetőségek.
Juttatások
Az alapbér mellett a munkaadó általában többféle juttatást is biztosít a szakácsnak. Ezek közé tartozhat a napi két étkezés a helyszínen és a munkába járás támogatása. Ezen munkahelyeken általában ajánlanak lehetőséget a továbbfejlődésre.