mai
mai

Álmai állásához magabiztos nyelvtudásra van szükség? A siker garantált, ha itt tanul nyelvet. Megnézem »

FRISS HASONLÓ ÁLLÁSOK
E-MAILBEN

A "Feliratkozom" gombra kattintva elfogadja az általános biztonsági és szerződési feltételeinket.

  Keresett pozíciók
Nemzetközi gépkocsivezető
HOL?
  Távolság:
km-en belül

KULCSSZAVAK (tartalmazza)
Új keresés

A nemzetközi gépjárművezető állás értelmében a munkavállaló általában járműveket vezet, leszállítva a rábízott termékeket egy adott pontból a másikba. A B, C, C+E kategóriás gépkocsivezető állásoknak fő elvárása az előbb említett jogosítványnak megléte.

Nemzetközi gépkocsivezető feladatai
- nemzetközi áruterítés
- import és export fuvarok, általában nyugati irányba
- szállítmány fel-, lerakodása, ellenőrzése
- ponyvás, nyitott, nyerges szerelvények vezetése
- munkagépek megóvása, gazdaságos üzemeltetése és tisztán tartása
- betartani az útvonalakat
- igényes munkavégzés
- rakománykezelés
- fuvarokhoz tartozó okmányok kezelése

Elvárások
A nemzetközi gépjárművezető állás sok elvárással rendelkezik, amely közé számos jogosítvány is tartozik (általános lista): C+E kategóriás jogosítvány, érvényes Gépjármű Képesítési Igazolvány (GKI), érvényes Pályaalkalmassági Vizsgálat (PÁV), érvényes sofőrkártya, digitális gépkocsivezető kártya, illetve az AETR-egyezmény ismerete. Ugyan gyakran nem elvárás, de nagy előnyt jelent a nemzetközi gépkocsivezetőknek legalább egy idegen nyelv (német vagy angol) ismerete. Általánosan elvárásnak tekintik a nemzetközi gyakorlatot.
Munkarend
Teljes munkaidőben, a távolságokat figyelembe véve általában minden hétköznapot felölelő munka. A hétvégék a legtöbb esetben pihenőnapok. Hosszútávra jelent munkalehetőséget. Egy-két fős csoportokban vannak váltások.
Juttatások
Az alapbér mellett a nemzetközi gépjárművezető állásnál gyakran jár napidíj vagy kilométerdíj is. Teljesítménytől függően év végi bónuszokat is ajánlanak általában a nemzetközi gépkocsivezetőnek. A munkaruhát a munkaadó biztosítja. A hazautazást általában állja a munkáltató cég.