Mókuskerékként éled meg a munkahelyi mindennapokat? Nehéz magadat munkára ösztönözni, hajlamos vagy halogatni a kezdést, gyakoriak a szünetek és el-elcsúszol a munkanappal? Megpróbálunk néhány praktikus tippel segíteni.


1. Rögzíts határidőket az egyes feladatokhoz. Ezt nem kell vezetőjének elmondania, inkább saját magadnak legyen iránymutatás. A határidő fegyelmezőleg hat és így több energiád marad a többi projektre.


2. Tűzz ki konkrét célokat. Például határozd meg a napi, délelőtti stb. munkamennyiséget, hogy meddig akarsz eljutni. Legyen a célkitűzés reális, máskülönben nem hat motiválólag.


3. Jutalmazd meg magadat. Talán kicsit megmosolyogtató, de pszichésen nagyon fontos sikeres teljesítés önmagunk megjutalmazása. Ez lehet egy szelet csokoládé, egy 10 perces séta, egy üdítő.


4. Nézd a hosszabb távú eredményt is. Ne csak a saját munkádra figyelj, hanem időnként tudatosítsd, ez a munka milyen vállalati célhoz vezet, mekkora volumenű projekt része. Ez növeli az önbizalmadat és tudatosítja, munkád fontos egy nagyobb szervezet sikeréhez.


5. Írd össze a napi tennivalókat. Banálisnak tűnik, ám a kutatások azt mutatják, aki így tesz, hatékonyabban dolgozik. Egy-egy feladat megokdása után pipáld ki azt.


6. Racionalizálj. Ha úgy érzed, elúszol a munkában, gondold át a feladatokat. Nézd meg, mi miatt halmozódott ennyi munka fel. Fontos a priorizálás: mi az, ami fontos és azonnal meg kell oldani, mit lehet későbbre tolni és mi hagyható el.


Hogyan keress állást?


+ indíts egy álláskeresést a kívánt pozíciónév/készség és a város megadásával, majd pályázz az állásokra
+ állíts be e-mailes állásértesítőt, hogy elsőként értesülhess a keresési feltételeidnek megfelelő,     friss állásokról (e-mail címedet a találati listában a jobboldali oszlopban adhatod meg)
+ töltsd fel önéletrajzod - így a munkaadók is megkereshetnek állásajánlataikkal

7. Zárd el magadtól, ami elvonja a figyelmet. Aki óránként belép a facebookba vagy tízpercenként csekkolja privát mailjeit / a netes híreket, könnyen elveszítheti a koncentrációt. Ekor ugyanis már fennáll a posztolás, mások bejegyzéseinek követésének a veszélye és ez észrevétlenül rabolja a perceket. Ha erre hajlamos vagy, egyáltalán ne csináld ezt, legfeljebb a munkaidő előtt és után.


8. Ne törekedj a tökéletességre. A perfekcionizmus jól hangzik, ám a munkahelyen az ilyen típusú munkatársak nagyobb eséllyel lesznek frusztráltak, elégedetlenek és úsznak el a határidőkkel. Aki ugyanis mindent tökéletesen akar megoldani, az rosszul bánik az időbel, képtelen rangsorolni a feladatokat. El kell tudnod fogadni, hogy a hibázás benne van a pakliban, tökéletes munka pedig nincsen. Mindenen lehet még csiszolni. Kérdés, megéri-e. Egy bizonyos pont után bizonyosan nem.


9. Érkezz pihenten a munkahelyre. Aki frissen kezdi a munkát, könnyebben leli örömét benne. Éppen ezért pihend ki magadat a hétvégén és munka után, ne vidd haza a munkát. Aki a munkahelyen koncentráltan dolgozik, jobban teljesít, mint aki kevéssé hatékony az irodában és otthon próbálja meg behozni a lemaradást.


10. Tedd félre az érzelmeket. "Persze, ők késhetnek.", "Mikor lesz már béremelés?", "Tuti, hogy lesznek elbocsátások, velünk kezdik". Az ilyen és ehhez hasonló mondatok feleslegesen korbácsolják fel az érzelmeket. Csak a munka rovására mennek. Viselkedj profin, koncentrálj a célokra munkaidőben.


 

« Összes hírünk