Balogh Enikő igazi energiabomba. Akit a másokért tenni akarás tölt fel. A 27 éves debreceni orvostan-hallgató - aki többszáz jelölt közül került be a Richter Gedeon Aranyanyu - díj legjobb 4 egészségügyi dolgozója közé – „hobbi szintű” jótevő.

”A jótékonyság mindig feltölt” - így ötvözd a munkádat a hobbiddal!

Szabadidejében daganatos gyermeknek adományoz hajat vagy épp jótékonysági futóversenyeken indul a gyerekekért - esetleg önkéntesként beszélget orvosra várókkal, kívánságokat teljesít vagy alapítványoknak gyűjt adományt. Van esemény, amit ő talál magának a neten -  de van, amire már direkt őt hívják. És a követője is egyre több: mostanában napi 4-6 érdeklődő levelet kap arról, hogyan léphetnének a nyomdokaiba.   


Balogh Enikő jóformán ki se látszott a tankönyvkupac alól - pont gőzerővel készült patológia-vizsgájára - amikor megcsörrent a telefonja. A vonal túloldalán egy számára is meglepő infó fogadta: bejutott a Richter Aranyanyu - díj 4 legjobb jelöltje közé az egészségügyi dolgozók kategóriájában.”A hírt hallva egyből magával ragadott a lelkesedés. Részben azért, mert nekem is újdonság volt, hogy egyáltalán jelöltek a díjra. Én is csak utólag tudtam meg, hogy a nővérem. Másrészt azért, mert kiderült: többszáz jelölt közül alakult ki a végső sorrend.”   


Nagyüzem van decemberben Debrecenben is


Ám a fiatal tehetséggel beszélgetve az is egyből kiderült: az éppen az orvosi pályára készülő Enikő tényleg energiabomba. Mert amikor épp nem valamelyik vizsgájára készül, tanul vagy dolgozik, szinte biztos valamilyen jótékonysági megmozdulásban való részvételen töri a fejét. ”Már előre imádom a decembert, mert ez az időszak mindig tele van jótékonysági rendezvényekkel, ahol lehet valamit tenni. Lesz például a Debreceni Angyalbörze, ahol árva, lakásotthonban gyermekek karácsonyi kívánságait fogjuk teljesíteni. De ez még nem minden, tele a naptár a hasonló programokkal, egész hónapra.”


A környezete aggályaira - akik időnként féltik a túlterheléstől - általában annyit jegyez meg: semmi gondja a zsúfolt programokkal. De azzal se, ha sokáig tartanak és emiatt esetleg éjszakába nyúlóan kell majd tanulnia, aktivizálódni a következő napra. ”Mivel mindig pozitívan feltöltenek ezek az események, tényleg örömmel csinálom, semmit nem élek meg belőlük hátrányként, teherként.” A legújabb akciókról általában a közösségi médiából értesül - de van, aki már a hobbiját ismerve direkt őt hívja.  


Már kisgyermekként a mentősök munkáját bámulta


Enikő egyébként kislánykora óta megszállottan rajong az egészségügyért és az orvostudományért. ”Azért is tanulok orvosnak a Debreceni Orvostudományi Egyetem, mert engem az éltet, ha segíthetek, ha másokért tehetek. De ez nálam már kisgyerekként is így volt. Amíg a többi kislány királynő vagy hercegnő szeretett volna lenni, én leesett állal bámultam a mentősöket. És nem tudtam nem odamenni, megnézni, amikor megállt egy mentőautó a házunk előtt. Később, idősebb fejjel ezt úgy összegeztem: nagyon tetszett, hogy hatalmas tudásból merítve, elképesztő gyors reakcióidővel kell tudni úrrá lenniük az időnként nagyon felkavaró helyzeteken is.”


Hogyan keress állást?


+ indíts egy álláskeresést a kívánt pozíciónév/készség és a város megadásával, majd pályázz az állásokra
+ állíts be e-mailes állásértesítőt, hogy elsőként értesülhess a keresési feltételeidnek megfelelő,     friss állásokról (e-mail címedet a találati listában a jobboldali oszlopban adhatod meg)
+ töltsd fel önéletrajzod - így a munkaadók is megkereshetnek állásajánlataikkal

A segítői véna mindig erősebb volt bennem


A klasszikus ”kislány-álommunkák” közül egyedül a színészet gondolkodtatta el egy darabig.  Ám annyira mégsem ragadta meg, hogy az egész életét egyetlen lapra tegye fel. ”Gyerekként tanultam színészetet is. Sokat táncoltam, szavalóversenyekre jártam. A legtöbbet meg is nyertem. De a segítői véna mindig sokkal erősebb volt. Ráadásul a média bulvár, a színészetből kihagyhatatlan része se nagyon jött be - még a TV-ben is többnyire sportot nézek, ha egyáltalán. A médiás munkákból inkább az orvosi újságírás szimpatikus. Emellett az is, hogy orvosként is lehetőség nyílhat majd írni, kutatni, publikálni” -  mondta el a HelloKarrier - nek az egyelőre a mentőorvoslás. a sebészet és a szervátültetés iránt is érdeklődő orvostan-hallgató.


A díjról:


A Richter Aranyanyu-díjat Rácz Zsuzsa írónő (a fenti képen balra) és a Richter Gedeon Nyrt. alapította közösen a szociális szférában, az egészségügyben és a pedagógia területén kimagasló eredményeket elérő és a társadalom szempontjából pénzben nem kifejezhető, de annál nagyobb hozzáadott értékkel bíró munkát, tevékenységet végző nők elismerésére. A jelöltekről, a tevékenységeikről a környezetük által küldött írásos bemutató anyagból értesül a zsűri.A díjra ma már évente több száz jelöltet ajánl közvetlen környezetük.


 

« Összes hírünk