A munkakör célja:
Az üzem területén olyan üzemi körülmény, rend, tisztaság biztosíttatása, mely megfelel a vonatkozó követelményrendszernek. Az üzembe bekerülő alapanyagok és kikerülő késztermékek minőségének folyamatos figyelése, reklamációk kezelése.
Főbb feladatok:
- A beérkező alap-és segédanyagok minőségének és átvételi foyamatának ellenőrzése, visszáruk kivizsgálása, gyártásközi és késztermék ellenőrzése,
- Az üzem higiéniai állapotának, a takarítás minőségének, az eszközfertőtlenítők használatának, a kézmosók és kézfertőtlenítők működésének, a szociális létesítmények állapotának folyamatos ellenőrzése, a dolgozók higiénés magatartásának ellenőrzése
- Az előírt ellenőrző vizsgálatok figyelemmel kísérése (vízmintavétel, higiéniai ellenőrző vizsgálatok, stb.)
- Előzetes ütemterv alapján az üzemben előírt higiéniai és minőségbiztosítási auditok megszervezése és lebonyolítása (magas szinten), az összes üzletlánc standard-jének betartatása
- HACCP Team vezető: a rendszer folyamatos karbantartása, felülvizsgálata,
- Elemzések, kimutatások készítése a Minőségügyi igazgató és a vállalat vezetősége részére,
- Kapcsolattartás a területén dolgozó külső cégekkel, munkavállalókkal