800 állásajánlat. 20 kiállító cég - és még két nap böngészés az online közzétett állásajánlatok között akár saját otthonunk kanapéján üldögélve is. Csütörtökön is megy a Monster Virtuális Állásexpó. Chateljen és kérdezzen bátran a cégektől! Ha pedig tetszenek a pozíciók, akár azonnal meg is pályázhatja azokat.

Állások asszisztenstől a vezetőig: még két napig várnak a munkaadók

Monster Virtuális ÁllásexpóMinden alkalommal nagy az érdeklődés a hipermarketes álláslehetőségek iránt. Ez a Lidl standjánál is tapasztalható: az itt érdeklődő Krisztinát például korábban elutasított álláspályázata foglalkoztatja. "Már többször beadtam Önökhöz a jelentkezésemet - kb. 1 éve próbálkozom bejutni a kecskeméti üzleteikbe, de eddig még nem jártam sikerrel. Pedig dolgoztam már a kereskedelemben. Vajon mi ennek az oka?" - kérdi. A hipermarket munkatársa által adott gyors válaszból annyi mindenesetre kiderül, hogy a pályázatát elbíráló területi vezetők valószínűleg azért utasíthatták vissza jelentkezését, mert épp nem volt hasonló nyitott pozíció. Annyi "műhelytitkot" viszont megosztottak Krisztinával, hogy mindenképp érdemes újra pályáznia a korábban már próbálkozóknak. Amennyiben az utolsó jelentkezése óta több, mint 3 hónap eltelt, újból elbírálják majd jelentkezését.

Az üzletlánc egyébként 32 pályázható pozícióval érkezett az expóra. Keresnek például egyetemet/főiskolát végzett, nyomda és csomagolástechnikai ismeretekkel rendelkező szakembereket packaging design területre - de vezetői asszisztenst is. Utóbbitól szóban és írásban egyaránt felsőfokú némettudást - továbbá legalább 2 év, vezetői asszisztencia terén szerzett tapasztalatot várnak.

Mit csinál a tréning asszisztens?

A virtuális állásexpón munkakínálatával rendszerint népszerűnek számító Tesco 217 azonnal megpályázható állásajánlattal van jelen. A termékmérnök, pék-kemencés, cukrász és boltmenedzser állásajánlatok között találhatunk például planogram árufeltöltőt de tréning asszisztenst is. Előbbi a különféle termékkihelyezések tervszerű, szakszerű és időzített elvégzéséért felel a tréning asszisztensek feladata pedig a kommunikáció és a képzések megszervezése-lebonyolítása (is) lesz. Emellett még az áruházi rendezvényszervezésekből és a munkaerő-kiválasztás részfeladataiból, de a vállalti hangulatfelmérésekből is kiveheti a részét.

Bruttó átlagfizetések néhány munkakörben

Mennyit lehet keresni azokon a szakterületeken, amelyekhez az állásexpón is kapcsolódnak ajánlatok? A konkrét fizetések bizalmasak. A fizetesek.hu bérinformációs portáltól azonban kértünk némi támpontot. Ezek hangsúlyozottan nem konkrét állásokra vonatkoznak, hanem országos átlagadatok.

(havi bruttó összegek forintban)
IT tervező – 522 600
Szoftvermérnök – 476 800
SAP fejlesztő - 443.500
Java fejlesztő – 414 800
Minőségbiztosítási mérnök – 363 900
Gépészmérnök – 321 900
Marketing munkatárs – 244 000
PR menedzser – 236 000
Értékesítési referens – 216 600
Telefonos operátor – 150 000

2014. május 22.

 

« Összes hírünk