Történt néhány jelentősebb vezetőváltás 2015 első napjaiban. A svájci székhelyű Nestléhez új magyarországi ügyvezető érkezett. Hölgy került egy állami hivatal és egy állami cég élére. A Műegyetem MBA programjának az alapítója pedig egy energetikai szoftvereket fejlesztő vállalat első embereként folytatja.

A hét vezetőváltásai - Nestlé, Garantiqa, IP Systems

Új ügyvezető a Nestlé Hungáriánál
Jean Grunenwald (a képen) tölti be a Nestlé Hungária ügyvezető igazgatói pozícióját. A szakember 24 éve dolgozik a Nestlé kötelékében, a Purina állateledel üzletág közép-európai regionális vezetői posztjáról érkezett a magyarországi megbízatásra. Jean Grunenwald Michael Nixont követi a magyar piacon, aki 2012 óta vezette a hazai Nestlét. A szakember Head of Shared Services pozícióban folytatja szakmai pályafutását a vállalat svájci központjában.

Mozgás állami cégek élén
Urbán Zoltán a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. éléről az Eximbank vezérigazgatói posztjára távozott. Az ő helyét Búza Éva, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. eddigi igazgatósági tagja foglalta el.. Búza Éva jogi végzettségű, diplomáját az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán szerezte. A Garantiqát 1992-ben a magyar állam, a legjelentősebb hazai kereskedelmi bankok, takarékszövetkezetek és néhány vállalkozói érdekképviseleti szövetség alapította abból a célból, hogy készfizető kezesség (garancia) vállalásával katalizátorként működjön közre a hazai kis- és középvállalkozások hitelezésében.


MBA-alapító az informatikai cégnél
Dr. Zelei István, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem MBA képzésének egyik alapítója lett az energetikai szoftverek fejlesztésével foglalkozó IP Systems Kft. ügyvezető igazgatója. A tavalyi évben svájci és horvát megbízásokat elnyerő cég létszáma 2 év alatt a duplájára nőtt. Elődje, Hock Tamás a jövőben az IP Systems fióktelephelyeiért felelős ügyvezető igazgatóként a cég fejlesztőbázisának bővítésén dolgozik. Zelei korábban a Deloitte-nál, az Oracle Hungarynél, a Synergonnál, valamint az S&T-nél töltött be vezető tisztségeket. Nős, 4 gyermek édesapja, korábban feketeöves karatésként válogatott kerettag volt, szabadidejében szívesen síel, kerékpározik és vitorlázik.

Minisztériumból hivatal élére
Kállayné Csík Ildikót nevezték ki a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) főigazgatójának. Az új vezető jogász, 1986-ban kezdte közigazgatási pályafutását az Igazságügyi Minisztériumban, 2010-től a Nemzeti Adó- és Vámhivatal főosztályvezetője volt, 2013-tól mostani kinevezéséig az NGM parlamenti főosztályát vezette.


2014. január 9.

 

« Összes hírünk