mai
mai

Álmai állásához magabiztos nyelvtudásra van szükség? A siker garantált, ha itt tanul nyelvet. Megnézem »

LEGFRISSEBB ÁLLÁSOK
E-MAILBEN

A "Feliratkozom" gombra kattintva elfogadja az általános biztonsági és szerződési feltételeinket.

  Keresett pozíciók
Sofőr
HOL?
  Távolság:
km-en belül

KULCSSZAVAK (tartalmazza)
Új keresés

A sofőr állás vagy áruterítő sofőr fő feladata az adott cég áruinak elszállítása a raktárakból a kijelölt helyszínre. Az ilyen munkák elvégzéséhez általában alapvető elvárás a C+E kategóriás jogosítvány.

Feladatok
- raktár és szállítási cím közötti termékelosztás
- áru fel és lerakodása a kamionról
- áru előkészítése
- a leszállított termékek megfelelő dokumentációja
- szállítólevelek, fuvarlevelek, visszáru és számlák kezelése
- készpénzkezelés
- korszerű tehergépjárművek vezetése, kezelése
- kommunikáció tartása az ügyféllel
- gépjármű tisztán tartása

Elvárások
A sofőr állásnak egyik fő elvárása minimum a C kategóriás jogosítvány, érvényes Gépjárművezetői Képesítési Igazolvány és érvényes tachográf kártya, az általános iskolai végzettség mellett. Fontos az önálló munkavégzés és a jó kommunikációs készség is. Fontos a sofőr precizitása, megbízhatósága és segítőkészsége. Esetenként elvárás, hogy a munkavállaló ismerjen legalább egy idegen nyelvet kommunikációs szinten. A munkaadók általában C-kategóriás sofőrt keresnek az adott állásra. A helyismeret valamint a rugalmasság, az esetleges kiszámíthatatlan helyzetek kezelése is előnyt jelent.
Munkarend
A sofőr állás általában hétfőtől péntekig tartó munka és hosszútávú lehetőséget ad a munkavállalónak. Hétvégi munka nem gyakori. Cégtől függően a sofőr munkája esetenként külföldön is végezhető, bár ez ritkább.
Juttatások
Az alapbéren felül a munkaadók általában adnak juttatást a munkavállalónak. Ezek mellett a sofőr állásnál általában a munkaadó biztosítja az öltözőket a személyzetnek. A járművek szervizelését gyakran a cég végzi, ezzel a munkavállalónak csak minimálisan kell foglalkoznia. Az üzemanyagot általában fizetik a munkaadók.