Kreatívok, jó megérzéseik vannak, pörögnek, ám rossz az időgazdálkodásuk, tárgyalópartnerként udvariatlannak tűnnek. Ők a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavaros (ADHD) állapotú munkatársak. A pszichológia még egy évtizede sincs, hogy felfedezte az ADHD-t. Mi jellemző rájuk? Kollégaként hogyan érdemes kezelni nőket? Bölcskei Mónika HR-tanácsadó mutatja be őket.

Figyelemhiányos hiperaktivitászavar: így bánjunk az ilyen kollégával
Kövesd híreinket, állásainkat és szólj hozzá facebook-oldalunkon ›

Vajon mi a közös Winston Churchill, Franklin Roosevelt vagy épp Steve Jobs, Bill Gates és Jamie Oliver pályafutásában? A köztudatban legfeljebb a világhír és a saját szakterületükön/pályájukon elért, kimagasló teljesítményeik miatt említik őket egy napon. Mindannyiukról azt gyanítják a szakemberek, hogy ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder, azaz a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar) szindrómások voltak illetve (Gates és Oliver) még mindig az.


Nem betegség, hanem állapot


Az ADHD nem betegség, hanem az agy prefrontális kérgének egy sajátos működéséből adódó állapota. A szindróma nem szerzett és nem külső körülmények hatására alakul ki, hanem már gyermekkorban tetten érhető. Az ilyen ember gyakran túlpörgően extrovertált vagy épp ellenkezőleg, befelé forduló, álmodozó hiperaktív-ők azok, akiket már az iskolai tanórák se kötnek le. Vagy csak látszólag vannak jelen, miközben lélekben már egész máshol járnak. Felnőttként az ilyen munkatársakat gyakran szélsőséges hangulatingadozások is jellemzik: magasság és mélység, azaz a túláradó, mindent elsöprő jókedv és az egyént egész a padló szintjéig sújtó depresszió egyaránt előfordul náluk. Árulkodó életérzésük, hogy ők "mások" és "mindenhonnan kilógnak."


Kiváló a humorérzéke


Csakhogy az ADHD - szindrómához egyáltalán nem kell államelnöknek, informatikazseninek vagy mesterszakácsnak lenni, mert szenvedő alanyai szinte minden céges szervezetben megtalálhatóak és állapotuk nem is szakmától függ. Gyakran épp ők azok a kiváló humorérzékű, átlagon felül kreatív, lendületes munkatársak, akik viszont képtelenek bármilyen határidő betartására, és látszólagos szétszórtságuk, ügyetlenkedésük közben gyakran elejtik a kezük ügyébe kerülő holmikat vagy épp idegesítően nagyot csapnak a villanykapcsolóra egy-egy lámpatest felkapcsolásakor.


Rossz az időgazdálkodása


Az összeszedettség hiánya, a szeleburdiság és a működésképtelen időgazdálkodás sokuknál komoly gyengeség: ők azok, akik 1 nyári szezon alatt tucatjával szórják el napszemüvegeiket jártukban-keltükben és rendszeresen este 18 órára csúsznak az amúgy 13 órára tervezett ebédjükkel. Gyakran rengeteget beszélnek, fecsegnek, de ez nem öncélú: ők így rendszerezik és elemzik az épp befutó információkat. Jellemző rájuk az is, hogy látszólag nem figyelnek oda a beszélgetőpartnerre 1-1 meetingen vagy az irodában, mert a körülöttük zajló eseményekre is koncentrálnak - de eközben mindkét "fronton" zajló kommunikáció tartalmával tisztában vannak. Nem ritka például, hogy egy ADHD - s vezető vagy munkatárs végig az okostelefonját babrálja az értekezleten - ám eközben ő információkat rendszerez és mindvégig tudatában van az elhangzottaknak.


Gyakran nem tart szemkontaktust


A vele beszélők sokszor azt is nehezményezik, hogy nemigen tart szemkontaktust, mivel a periférián zajló dolgok is érdeklik. Figyelmüket tartósan lekötni mindezek ellenére igen nehéz. Ráadásul számos feladatnál egyáltalán nem követik az instrukciókat: így aztán a kötelességek teljesítése is rendre elmaradhat, ha nem találják azokat eléggé motiválónak. Emellett nem szívesen vesznek el a részletekben, nem szeretnek - és nem is nagyon tudnak- várakozni sem, így gyakran még kommunikáció közben sem állják meg, hogy be ne fejezzék a mondatot a másik fél helyett. Egy helyben ülni is nehezükre esik: gyakran ők azok, akik sajtkukacként fészkelődnek, izegnek - mozognak az irodában vagy folyton kimászkálnak.


Kreatív, jó megérzései vannak


Ugyanakkor sajátos állapotuk rengeteg területen gazdagíthatja a cégeket. Az ADHD - s vezető vagy munkatárs többnyire kiemelkedően kreatív, rendkívül ötletgazdag. Számos területen rugalmas és újszerű, egyedi módon közelíti meg a felmerülő szakmai problémákat és nem riad vissza a spontaneitástól sem, ha a helyzet megkívánja. Amit szeret, azzal már-már megrögzött elkötelezettséggel azonosul, emellett jók a megérzései, teljesítményorientált és nagyon ambiciózus.


Mit tehetnek a kollégák?


Például azt, hogy tudatosítják magukban a kolléga állapotát. Majd összegyűjtik kollégájuk pozitív tulajdonságait és ezeket erősítik a kollégában és a személyéről formált véleménynyilvánításokban egyaránt. A tapasztalatok szerint sokkal könnyebb átvészelni elsőre bosszantónak tűnő munkahelyi szituációkat, ha az ADHD - s munkatárs környezetében is tudatosul, hogy nem neveletlenség, nagyképűség vagy érdektelenség áll például egy beszélgetés közben babrált okos telefon hátterében.


(A fent felsorolt tünetek alapján még nem okvetlenül ADHD - s munkatárssal állunk szemben. Akkor valószínűsíthető a speciális állapot, ha az illetőre a fenti jellemzők legalább 60-70 százalékban igazak és vélhetően már gyerekként is így viselkedett életének legalább 2 színterén, például az iskolában, de otthoni környezetben vagy baráti társaságban is.)


Takács Gabriella, 2013. november 19.

 

« Összes hírünk