Családias és célirányos - e két jelző a legtalálóbb a Budapesti Gazdasági Főiskola pénzügyi és számviteli karának csütörtöki állásbörzéjére, amellyel kezdetét vette a tavaszi felsőoktatási karrierrendezvények sora. A következő két hónapban több mint egy tucat egyetem és főiskola hívja meg a munkaadókat, hogy ezzel is segítse végzősei elhelyezkedését. Mi történt a BGF-en? Mi várható a következő hetekben?

Felsőoktatási állásbörzék: ez volt a BGF-en

A nagy állásbörzékhez képest kevesebb kiállító és látogató miatt kifejezetten családias légkörű állásfórumra került sor, amelyen a külsőségek helyett az állásokon volt a fókusz. Akadt a nézelődők között olyan is, aki már a börze délelőttjén több helyre pályázott. "Hat helyre adtam be önéletrajzomat. Van köztük szolgáltatóközpont, könyvvizsgáló cég. Valamelyik majd csak bejön"- tervezgeti a jövőjét egy jó kedélyű, huszonéves fiatalember, aki hozzáteszi, elmegy más állásbörzékre is.


Akadt olyan fiatal, aki a kis- és középvállalkozásokat hiányolja. "Nem rosszak ezek az ajánlatok, de szinte mindegyik cég multi, én meg jobban örülnék egy kisebb könyvelőirodának, ahol családias a hangulat. Már csak a picivel több szabadidő miatt is. Úgy hallottam, sok nagy cégtől lehetetlen egy-egy hosszú hétvégénél tovább szabadságra menni" - fanyalgott egy hölgy csoporttársainak.


Üzleti szolgáltató központ: a nyelvtudás a legfontosabb


Az üzleti szolgáltató központoknál (angol terminológiával shared service center) a nyelvtudás az egyik legfontosabb felvételi szempont. Sikerreceptjük egyszerű: végy angolul és egy másik nyelven flottul kommunikáló fiatalokat, képezd ki őket a megfelelő szakmai háttértudással és máris remek, akár a világ túlsó feléről befutó ügyfélkéréseket is gördülékenyen kezelő munkaerőt kaphatsz.


A kémiai alapanyaggyártással foglalkozó Celanese most például angolul és spanyolul beszélő ügyfélszolgálati munkatársakat keres a 14 órakor kezdődő délutános műszakjába a budapesti ssc-be. Nem könnyű a keresés, de nem lehetetlen."Egyik munkatársunk profi szinten lovagol. Mivel délelőtt vannak az edzései, így ezt össze tudja egyeztetni a délután kezdődő munkájával" - hoz példát Szerencsi Lilla toborzási vezető. A szakember - aki a csütörtöki börze ideje alatt próbainterjúk sokaságát készítette a diákokkal - mindenesetre úgy érzékeli, rengeteget fejlődött a fiatalok álláskeresési kultúrája a régebbi állásbörzékhez képest. "Sokukon látszik a tudatos felkészülés. Tisztában vannak a helyzet fontosságával, többen évekkel előbbre gondolkodva, céltudatosan tervezgetik a karrierjüket. Szerencsére egyre többen mellőzik a sablonos válaszokat és bújnak ki az interneten olvasott panelek mögül"- említi pozitívumként.


Gazdasági informatikusokat kerestek


"Vállalatirányítási rendszerek bevezetéséhez, fejlesztéséhez, támogatásához keresünk tanácsadókat, folyamatosan, bel, - és külföldi munkavégzésre egyaránt "- utal expós jelenlétük egyik legfőbb céljára Dudás Krisztián a Würth Phoenix standjánál. Miért éppen a BGF börzéjén toboroznak? "Míg egy programozó általában nem látja át ezt a munkakört a megfelelő mélységében, addig a gazdasági informatikában és a pénzügy-számviteli folyamatokban jártas munkatársaknak mindez nem okoz különösebb nehézséget."


Számít a helyesírás is


Könyvvizsgálói és üzleti tanácsadói hirdetésekből sem volt hiány. A BPO-Audit Kft. például bérszámfejtési és könyvvizsgálói munkakörökre keresett gyakornokokat, akiknek később sikeres együttműködés esetén állást is ajánlanak. "A jelentkezőket első körben önéletrajz alapján szelektáljuk. Nagyon számít, mennyire rendezett, precíz, strukturált anyaggal jelentkezik a pályázó, hogy milyen az önéletrajz összképe, hogy jó-e a pályázó helyesírása, ugyanis a munkatársak nemcsak szóban, hanem írásban is tartják a kapcsolatot az ügyfelekkel"- említ néhány kiválasztási szempontot Killik László könyvvizsgáló, a cég partnere. A rostán sikeresen teljesítő pályázóknak aztán következő lépésként szakmai tesztet kell kitölteniük. Aki veszi az akadályokat, az munkába is állhat a szakmai gyakorlatos, nyári munkás és a céggel együttműködésben szakdolgozatot író pozíciók valamelyikében. Killik László tapasztalatai szerint a gyakornoki együttműködések rendszerint sikeresek: a cég több, jelenlegi munkatársa is így került be a csapatba.


A tavaszi állásbörzék sora jövő héten a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen folytatódik, ahol március 6-7-én várják a cégek főként a műszaki, informatikai szakon végzőket.


Állásbörzék tavasszal:


Március 6-7. BME - Műegyetemi Állásbörze
Március 13- 14. Óbudai Egyetem (volt BMF)
Március 21. Szegedi Tudományegyetem
Március 27. Nyugat-Magyarországi Egyetem (Szombathely)
Március 28-29. Budapesti Corvinus Egyetem
Április 3. Széchenyi István Egyetem (Győr)
Április 4. Miskolci Egyetem
Április 5. Budapesti Gazdasági Főiskola (Külker. Kar)
Április 17. Dunaújvárosi Főiskola
Április 17. Kaposvári Egyetem
Április 18. Kecskeméti Főiskola
Április 18. Szent István Egyetem (Gödöllő)
Április 19. Pannon Egyetem (Veszprém)
Május 9. Általános Vállalkozási Főiskola (Budapest)


Takács Gabriella, 2012. március 2.

 

« Összes hírünk