Hárommilliónál is többen töltötték ki 2005-ös indulása óta az Európai Unió ajánlott önéletrajz-mintáját, az Eurospass CV-t. Átlag feletti az európai munkavállalók körében a magyarok érdeklődése: három és fél év alatt 211 ezer magyar álláskereső töltötte le és ki a magyar nyelvű mintát. Ez az EU-tagállamok statisztikájában a hetedik helyet jelenti - áll a Nemzeti Europass Központ közleményében.Indulása óta 12 millió feletti látogatást regisztrált a közös európai Europass portál, és 3 millió fölött jár az Europass CV-t kitöltők száma. Ebből több mint 211 ezer magyar nyelvű CV-t töltöttek ki. Magyarország - mint az Európai Unió 13. legnépesebb tagállama - népességéhez viszonyítva átlag feletti eredményeket ért el, hiszen a 2007-es adatok alapján a 8. helyen áll az Europass honlapot látogatók között. A hetedik helyet foglalja el a nemzeti nyelven - magyarul - önéletrajzot kitöltők száma alapján. 2007 utolsó negyedévének adatai alapján az állampolgárság szerinti kitöltők sorában Magyarorszá

Europass CV: kétszázezer kitöltés

Az Europass portfólió öt dokumentumból áll. Az Europass önéletrajz és az Europass nyelvi útlevél online is kitölthető  az Europass portálon 26 nyelven felkínált útmutató segítségével; az Europass oklevélmellékletet, az Europass bizonyítvány-kiegészítőt, és az Europass mobilitási igazolványt azok a képzőintézmények adják ki, ahol a végzettséget megszerezték. Az Europass bevezetése óta összesen több mint 3,5 millió Europass dokumentumot állítottak ki online, illetve adtak ki az európai polgároknak.


Az Europass önéletrajz elsősorban a magas képzettséggel rendelkező álláskeresőknél sikeres: az Európai Bizottságnak készült értékelő jelentés többek között arra a következtetésre jutott, hogy az alacsonyan kvalifikáltak és a munkanélküliek arányát az Europass portál és az Europass önéletrajz használói között növelni kell.

 

« Összes hírünk