Családbarát munkahely pályázatot írt ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A keretösszeg 50 millió forint, családbarát programtervekkel lehet pályázni, amelyre 3 millió forintos támogatást lehet nyerni. A pályázati kiírás a minisztérium honlapján elérhető. Beadási határidő március 17.

Családbarát munkahely pályázat - cégenként 3 millió forint nyerhető


Novák Katalin a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom konferenciáján arról beszélt, hogy akkor családbarát egy munkahely, ha ott nemcsak a munkavállalókat "látják, hanem a mögöttük álló" családokat, a gyerekeket, az otthonokat is.
A kormány intézkedéseivel elő kívánja segíteni a családi és a munkahelyi élet összeegyeztethetőségét, és szerinte ezt az elvet a munkaadóknak is le kell fordítaniuk a hétköznapokra - közölte.


Járulékkedvezmény gyesről visszatérőknek


Az államtitkár a házasság hete programsorozat egyik központi, a Magyar Tudományos Akadémián tartott rendezvényén a kormány családpolitikai intézkedései közül azt a járulékkedvezmény-lehetőséget emelte ki, ami arra ösztönözheti a munkaadókat, hogy vonzóbb - anyagilag kedvezőbb - legyen számukra a kisgyermekes anyák foglalkoztatása.


Íme a pályázási feltételek


Az államtitkár a most kiírt programot ismertetve elmondta, a családbarát munkahely pályázat idei keretösszegét a tavalyi több mint a duplájára, 50 millió forintra emelték. Közölte, a pályázatra - négy kategóriában - azok a kis-, közép- és nagyvállalatok, valamint költségvetési, közigazgatási szervek, köztük önkormányzatok jelentkezhetnek, amelyek vállalják, hogy legalább egy éven át egy - általuk kitalált, vagy már máshol működő - konkrét családbarát programot folytatnak.


Március 17-ig lehet jelentkezni


Példaként említette egy játszósarok vagy családi napközi kialakítását, nyári tábor szervezését, valamint a távmunka lehetőségének biztosítását, akár a kötött munkaidő egy részére is. Hozzátette: az eddigi jó gyakorlatok alapján elmondható, hogy a családbarát programok beválnak, azokat a munkaadók hosszú távon is megőrzik. Közölte, az egyes munkaadók idén a tavalyi összeg kétszeresét, 3 millió forintot kaphatnak új programjaikra, és azokhoz önrészt sem kell biztosítaniuk. Elmondta, a pályázat már elérhető az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján, arra március 17-ig jelentkezhetnek a munkaadók. (MTI)


2015. február 13.

 

« Összes hírünk