Angol állásnevek magyarul (8) - Recruiter, IT Architect, ABAP Developer, .NET DeveloperRecruiter:"Kiválasztásért felelős munkatárs" - olyan szakember, aki egy cégnél kifejezetten az új kollégák felvételével foglalkozik a hirdetések feladásától egészen a belépésig. Egy általános humánerőforrás szakemberhez képest specializáltabb a szerepe. Akkor foglalkoztat egy cég ilyen munkaerőt, ha nagy létszámú bővülés (pl.: üzemnyitás) vagy folyamatos munkaerő szükséglet (pl.: nagy fluktuáció) jellemzi az adott céget. A HR ismereteken kívül fontos az adott szektor ismerete is, hiszen napi feladata, hogy megfelelő képzettségű, szaktudású munkaerőt toborozzon.


➜ Recruiter állásIT architect:Semmi köze az építészethez. Fő feladata a rendszertervezés, egy-egy komplex fejlesztésnél a részfeladatok összeállítása, a munka menetének átlátása a projektvezető munkájának segítése. Semmiképpen sem kezdő pozíció, 3-5 éves szakmai tapasztalat szükséges hozzá nagyobb fejlesztői csapatokban való részvétellel. Általában a fejlesztőkből lesznek később az architectek, ám a magányosan, otthonról dolgozó fejlesztő nem elegendő ehhez a munkához, a 20-40 fős csapatban töltött idő kell hozzá.


➜ IT architect állásABAP developer:Az ABAP az SAP vállalatirányítási rendszer programnyelve. Mivel kizárólag az SAP-rendszerekhez használható, viszonylag szűk, specifikus programnyelv. Nem lehet könnyen és gyorsan magas szintre jutni ebben a programnyelvben. Általában 1-2 éves munka után lehet tapasztalt ABAP-fejlesztővé válni. Mivel az SAP viszonylag drága rendszer, ezért az ABAP-fejlesztők az átlagos programozói bérekhez képest jobban keresnek.


➜ ABAP developer állás.NET developer:A .NET az ABAP-nál sokkal szélesebb körben használt programnyelv a Microsoft rendszerének webes alkalmazásainál használható. Mivel sok alkalmazás íródik webes környezetre, menő programnyelvnek számít, sok fejlesztő dolgozik ezen a területen. A fizetések átlagban valamivel alacsonyabbak az ABAP-osokéhoz képest, viszont azt tapasztaljuk, megélénkülőben az informatikai piac, így egyre több .NET fejlesztőt vesznek fel a munkaadók.


➜ .NET developer állás


Állást keresel? + keress és pályázz:
álláskeresés
+ töltsd fel önéletrajzod - így a munkaadók is megkereshetnek állásajánlataikkal
+ kérj hasonló állásokat e-mailben, hogy ne maradj le egyetlen lehetőségről sem

 

« Összes hírünk