Angol állásnevek magyarul (7) - Financial Controller, Accounts Payable Specialist, Credit Controller, Transaction Associate, Logistics PlannerFinancial Controller:Pénzügyi kontroller a magyar megfelelője. A pozíció sokszor nem egyértelmű, van, hogy a főkönyvelő mellett működik, van hogy kihelyezett könyvelés mellett a teljes jelentéskészítésért felel a külföldi tulajdonosok felé a számviteli folyamatok ellenőrzése mellett. Alapvetően erős számviteli ismeret és kontrolling vagy auditori háttér szükséges hozzá, preferáltan mindhárom együtt. Mindenképpen felsőfokú gazdasági végzettség és minimum 3-5 év tapasztalat szükséges, erős tárgyalási szintű angol nyelvtudás mellett.


➜ Financial Controller állás


➜ Pénzügyi kontroller állásAccounts Payable Specialist:Szállítói számla könyvelő, azaz a pénzügyi/számviteli csoport részeként a specialista feladata a szállító számlák feldolgozása és a problémás számlák kapcsán a kapcsolatfelvétel a szállító céggel. A pozícióhoz tartozhat még egyéb részkönyvelési feladat (bank, tárgyi eszköz, utazási költség elszámolás, stb.) is a szervezet méretétől függően. A pozíció rövidített megnevezése AP könyvelő/munkatárs.A pénzügyi központok megjelenésével az utóbbi években egyre nagyobb számban van szükség szállító számla specialistákra. A munkakörhöz az angol nyelv ismerete az esetek nagy részében alapkövetelmény, egyéb európai nyelv ismerete előnyt jelent.A pozíció betöltéséhez való alkalmasság gyorsan javítható tréningekkel, ezért frissen végzett pénzügyi ismeretekkel rendelkező pályakezdők részére is jó lehetőség, hogy bekerüljenek egy nemzetközi szervezetbe.


➜ Accounts Payable állás


Állást keresel? + keress és pályázz:
álláskeresés
+ töltsd fel önéletrajzod - így a munkaadók is megkereshetnek állásajánlataikkal
+ kérj hasonló állásokat e-mailben, hogy ne maradj le egyetlen lehetőségről sem


Credit Controller:Kintlévőség kezelő a magyar megfelelője. Nem összekeverendő a behajtóval. A cégek pénzügyi osztályához tartozó munkatárs. A munkakör lehet része is az általános pénzügyes pozíciónak, de nagyobb cégek esetében önálló munkakör. Alapvetően a vevőszámlák figyelemmel kisérése alapján tart kapcsolatot az ügyfelekkel, hozzá tartozik a limitfigyelés, az ügyvédekkel, adósságkezelő cégekkel, bankokkal való kapcsolattartás.A pénzügyi szolgáltató központokban a fenti feladatok mellett a követelések időbeni behajtása is a munkakör részét képezi. Elsősorban nagyobb kereskedelmi, termelő cégeknél létezik külön pozícióként, kisebb szervezeteknél a pénzügyi vagy könyvelői munkakör részeként végzik a feladatot.
Önálló pozícióként tapasztalattal rendelkező munkatársakat keresnek a nyitott pozíciókra.


➜ Credit Controller állásTransaction Associate:A Transaction Associate pozíció átmenetet képez a pénzügy és a logisztika között. Magában foglalja a késztermékek kiszállításának nyomon követését, az esetleges hibás teljesítés okának, felelősének kiderítését és pénzügyi kihatásának számszerűsítését.A munkatárs folyamatosan figyelemmel kíséri a raktárban található készletszintet, alacsony készlet esetén feladja a rendelést, valamint gondoskodik az elfekvő készletek megfelelő kezeléséről. A szállítmányozás megszervezését nem ő, hanem a fuvarszervező intézi.A Transaction Associate heti, illetve havi jelentéseket készít, és felhívja a felettes figyelmét a szükséges korrekciós intézkedésekre. A munkakör jó problémamegoldó készséget, kitartást, precizitást, valamint jó elemző készséget igényel.A pozíció betöltéséhez felsőfokú - lehetőleg logisztika, szállítmányozás vagy pénzügy szakirányú - végzettség, tárgyalóképes angol nyelvtudás szükséges, tapasztalat viszont nem feltétel.


➜ Transaction Associate állásLogistics Planner:A Logistics Planner megnevezés kétféle pozíciót takar. Gyártó cégek esetében a termeléshez szükséges összes erőforrás megtervezését jelenti. A tervező feladata, hogy az értékesítési előrejelzések alapján, az időtényező figyelembevételével kiszámítsa és ütemezze a legyártandó termékmennyiséget, és szinte az utolsó csavarig lebontva megtervezze az alapanyagigényt, továbbá a termékek előállításához szükséges egyéb erőforrásigényt.A termékek szállítmányozásával foglalkozó cégek / részlegek esetében Logistics Planning elnevezés a szállítmányok kiszállításának optimalizálását takarja. A munkatárs feladata ekkor az, hogy a szállítóeszközök a lehető legrövidebb úton, áruval szinte teljesen megrakottan, a megfelelő időben érkezzenek a megfelelő felvevőhelyekre. Mindkét pozícióhoz felsőfokú szakirányú végzettség, tárgyalóképes angol nyelvtudás valamint, jó koncentrációs készség, kitartás és precizitás szükséges.


➜ Logistics Planner állás


 

« Összes hírünk