Angol állásneveket körülíró sorozatunkat a logisztikával és a kontrollinggal folytatjuk. Sajnos egyik területre sincs széles körben elfogadott magyar kifejezés, ezért mindkét esetben az angolos írásmód "magyarosítása" következett be. Varga Andreát, az MCL Személyzeti Tanácsadó Kft. ügyvezetőjét arra kértük egy-egy asszisztensi és vezetői pozícióval írja le a területek szakembereinek tevékenységét, az elvárásokat és a kínált béreket.

Angol állásnevek magyarul (6) - Logistics assistant, Logistics manager/director, Controlling assistant, Controlling manager

Logistics assistant - logisztikai asszisztens:Pályakezdők, 1-2 éves tapasztalattal rendelkezők pályáznak általában erre a pozícióra. Feladataik közé tartozik az exporthoz és importhoz szükséges dokumentumok előkészítése, a szállítmányozás szervezése, a raktárkészletek felügyelete, riportok készítése a logisztikai vezető felé.A logisztikai asszisztensnél fontos a szervező-, az elemzőkészség, a nyelvtudás. Különösen akkor, ha külföldi partnerekkel kell árról, az áru eljuttatásának módjáról tárgyalni. A jelentések készítése miatt a magas szintű Excel-tudás is elvárás. Nem elvárás, de előnynek számít, ha valamilyen integrált vállalatirányítási rendszert ismer. Különösen nagyobb cégeknél lehet ennek jelentősége.Szintén előnynek számít a pályázásnál, ha valaki logisztikai szakirányt végzett felsőfokú tanulmányai alatt, de a legtöbb esetben a gazdasági diploma is elegendő. Sőt, az is előfordul, hogy tanári diplomával szerzett valaki logisztikai asszisztensi állást.


➜ logistics assistant állás


➜ logisztikai asszisztens állás


Logistics manager/director - logisztikai vezető:Egy vállalatnál a logisztikai osztály vezetője. Koordinálja a munkát, összeállítja a részleg költségvetését, beszámolót készít a gazdasági vezetőnek, megtervezi az optimális szállítási útvonalakat, megtervezi a raktározást, annak költségeire számításokat végez, szerződéseket köt. A sikeres munkavégzéshez vezetői képességek és legalább öt éves szakmai tapasztalat szükséges.A logisztikai cégek általában nem fizetnek jól.


➜ logistics manager állás


➜ logisztikai vezető állás


Controlling assistant - kontrolling asszisztens:Pénzügyi pozíció, közgazdasági, pénzügyi-számviteli háttérrel ajánlatos megpályázni. Sok riport készítése, cash-flow-menedzsment, biztosítások kezelése tartozik tevékenységi körébe. Rengeteg számadattal dolgozik, fontos az elemzőkészség, a táblázatkezelő programok alapos ismerete. Általában középfokú angoltudást kérnek a munkaadók, a szaknyelvi ismeretek előnynek számítanak.


➜ Controlling assistant állás


➜ kontrolling asszisztens állás


Állást keresel? + keress és pályázz:
álláskeresés
+ töltsd fel önéletrajzod - így a munkaadók is megkereshetnek állásajánlataikkal
+ kérj hasonló állásokat e-mailben, hogy ne maradj le egyetlen lehetőségről sem

Controlling manager - kontrolling vezető:Kisebb cégnél a gazdasági vezetői pozíciót is betöltheti, ám nagyobb cégeknél a pénzügyi igazgató alatt helyezkedik el a hierarchiában. Ennél a munkánál előfordul még a business & reporting manager és a financial controller elnevezés is.A pénzügyi adminisztrációt, a könyvelést felügyeli, a pénzügyi terveket és a friss tényadatokat hasonlítja össze. Szoros kapcsolatban áll a gazdasági igazgatóval és a főkönyvelővel. Adatokat szolgáltat, összefoglalót készít a cég felső vezetése felé. Általában az eredmény-kimutatáshoz és a mérleghez szöveges magyarázatot is fűz, képes közérthetővé lefordítani a számokat, folyamatokat.Ennél a pozíciónál nagyon fontos az angoltudás, és több helyen -elsősorban nagyobb, multinacionális cégeknél- MBA-diplomát is kérnek. Ehhez a pozícióhoz legalább 5 éves szakmai tapasztalat szükséges.


➜ Controlling manager állás


➜ kontrolling vezető állás


 

« Összes hírünk