A magyar fülnek idegenül csengő állásnevek körülírását, magyarázatát négy újabb pozícióval folytatjuk. Krihó-Földesi Irént, a Pendl & Piswanger nemzetközi személyzeti tanácsadó cég magyarországi ügyvezető igazgatóját a quality manager, a supply chain specialist, a call center operator és a field sales manager pozíciónevekről kérdeztük.

Angol állásnevek magyarul (4) - Quality manager, Supply chain specialist, Call center operator, Field sales manager / engineer


Quality manager:Minőségbiztosítási vezető. Ideális esetben az ügyvezető igazgató alatt közvetlenül a cég teljes minőségügyi tevékenységéért, rendszeréért felel. Munkája a beszerzéstől a teljes folyamatokra vonatkozó szabályokon, előírások elkészítésén, betartatásán, fejlesztésén át az ellenőrzésig terjed. Elsősorban termelő, de kereskedelmi vagy szolgáltató cégekre is vonatkozhat. Feladata a működő rendszerben a folyamatos ellenőrzés, szükséges módosításokkal változtatásokkal kapcsolatos döntések meghozatala és azok véghezvitele. Vezeti és részt vesz az auditálásokban, időszakos minőségügyi ellenőrzésekben.Vevői reklamáció illetve hatóságok által reklamált minőségű termékek vagy szolgáltatások esetén kötelessége azok kivizsgálása, a szükséges intézkedések meghozatala.
Több felsőoktatási intézmény is képez minőségügyi szakembereket. Az EU csatlakozás ezt a területet még a korábbinál is jobban a figyelem középpontjába állította.Jövedelmi szintje nagy mértékben függ a cég profiljától és méretétől. A második vonalban dolgozó vezetői szintnek felel meg. A fizetésekben nagy szórás lehetséges.


➜ Quality manager: állás


➜ Minőségbiztosítási vezető állásSupply chain specialist:A supply chain kifejezés magyarul hozzávetőlegesen ellátási láncként fordítható. Elsősorban termelő, de időnként kereskedelmi vállalatoknál gyakori ennek a pozíciónak a megnevezése. A Supply Chain Manager közvetlen munkatársaként szakmai feladatokat végez. Feladata a termelés teljes logisztika folyamatának nyomon követése, a beszerzéstől a kiszállításig. Feladata lehet még a megfelelő anyagáramlás, szükséges anyagok, alapanyagok meglétének biztosítása.


➜ Supply chain specialist állásCall center operator:Vevőszolgálat területén közvetlen telefonos ügyfélszolgálattal foglalkozó munkatárs. Feladata a cég termék-, szolgáltatás- vagy marketingpolitikájához igazodik. Gyakran találkozunk vele banki, telekommunikációs, biztosítási vagy turisztikai területen. Fő feladata a megfelelő információ biztosítása, a vevői reklamációk kezelése, segítségnyújtás, vevő és partner azonosítása. Sok területen erős értékesítési tevékenység is párosulhat a feladathoz. Nagyon jó kommunikációs és empatikus készség kell hozzá. Ezen felül türelem, kitartás, nagy fokú monotónia- és stressztűrő képesség is kell a feladat ellátásához.


➜ Call center operator állás


Állást keresel? + keress és pályázz:
álláskeresés
+ töltsd fel önéletrajzod - így a munkaadók is megkereshetnek állásajánlataikkal
+ kérj hasonló állásokat e-mailben, hogy ne maradj le egyetlen lehetőségről sem


Field sales manager / engineer:Mind termelő mind kereskedelemmel foglalkozó cégek esetén gyakoriak az értékesítéshez kapcsolódó pozíciók. A field sales manager feladata a területen dolgozó üzletkötők munkájának segítése, koordinálása, vezetése, ellenőrzése. Szükség szerint betanítása, képzése, szakmai fejlesztése. Feladata fontos részét képezi a vevőkkel való kapcsolattartás, valamint az információáramlás biztosítása a cég és a területen dolgozó munkatársak között.A sales engineer elsősorban műszaki jellegű termékekkel, szolgáltatásokkal foglalkozik, és szintén folyamatos vevőlátogatásokat végez. Ebben az esetben jellemző a műszaki végzettség igénye a termékek specifikumai miatt.Munkájukat főleg a cégen kívül folyamatosan mozgásban végzik - sokszor nem irodai, hanem othoni háttérrel - home office - használattal. Ezért munkájukhoz jellemzően szolgálati gépkocsi, telefon, egyéb juttatás jár. Jövedelműk sok esetben függ az eladás értékétől.


➜ Field sales manager állás


➜ Field sales engineer állás


 

« Összes hírünk