Folytatjuk sorozatunkat az angol állásnevek magyar meghatározásáról. A második részben Deák Andrea fejvadászt, a Neumann International AG Budapest ügyvezető igazgatóját kértük arra, adjon definíciót néhány, a magyar fülnek idegenül csengő pozíció meghatározására.

Angol állásnevek magyarul (2) - Account Manager, Business Development Manager, Cost / Risk Analyst, Database Manager

Account manager


Feladata az értékesítési csapat tagjaként az összes termék ismerete, emellett általában egy hozzá tartozó termék feletti kiemelt felelősség. Természetesen feladata az új ügyfelek szerzése mellett, a meglévő ügyfélkörrel való kapcsolattartás és az új termékek megismertetése, prezentációk tartása.
Az account managerek jól keresnek, jutalékkal. Sokszor jár mobiltelefon, autó és laptop a munkájához.


➜ Account manager állás


Business Development Manager


Általában értékesítési és marketing pozíciót rejt együttesen magában. Abban különbözik a sima sales feladattól, hogy a business development manager vagy új régióban kell fejleszti a piacot, vagy új piaci szegmensben, vagy új termékcsoporttal dolgozik.


"Szűz" területen kell mozognia, tehát nem a meglévő ügyfelekkel foglalkozik és melléjük próbál még ügyfeleket keresni. Igen magas fizetésekkel találkoztunk és nagy különbségekkel is, hiszen nem mindegy mekkora a feladat: például kiépíteni a cég kelet-európai piacait vagy csak egy országot.


Igen magas fizetés, plusz magas bónuszok. Emellé mindig jár autó, telefon, laptop, hiszen szinte mindig úton van.


➜ Business Development Manager állás


Cost analyst / risk analyst


Mindkettő pénzügyi pozíció, csak ahogy az elnevezéséből is látszik, más a fókuszpontja, az egyik a költségekre figyel (cost analyst), a másik a lehetséges rizikófaktorokat próbálja kiszűrni (risk analyst). Mindkét pozíció management- és döntéstámogató funkció Van ahol kimondottan elemzőnek hívják őket, van ahol a controller látja el ezt a munkakört.


Előny, ha valaki pénzügyi és nem számviteli területről jön, de előtte esetleg foglalkozott könyveléssel.
Általában minimum 3-4 éves tapasztalatot kérnek a cégek.
Találkoztunk már 10+ milliós éves fizetéssel is. Általában a nagy termelő cégeknél van erre példa.


➜ Cost analyst állás / Risk analyst állás


Database Manager


Általában nagy adatbázissal rendelkező cégeknél (például bankoknál, csomagküldő szolgálatoknál) létezik ez a pozíció. A database manager feladata egy cég teljes adatainak rendbetartása, általában egy kis csapattal együtt teljes felelősséget visel az adatok begyűjtéséért, feldolgozásáért. Szintén a munkakörhöz tartozhat az adatbázis minőségének, működésének folyamatos fejlesztése, az üzleti szempontból érdeeks adatok összegyűjtése, elemzések, riportok készítése.


A jövedelmi szint igen jó, ehhez jön a jutalék, és menedzseri szint esetén akkor autót is szoktak adni.


➜ Database Manager állás


Állást keresel? + keress és pályázz:
álláskeresés
+ töltsd fel önéletrajzod - így a munkaadók is megkereshetnek állásajánlataikkal
+ kérj hasonló állásokat e-mailben, hogy ne maradj le egyetlen lehetőségről sem

 

« Összes hírünk