A magyar fülnek idegenül csengő pozíciónevek bemutatását két pénzügyhöz és egy képzésekhez kapcsolódó állás bemutatásával folytatjuk. Bálint Mónikát, a Target Hungária Kft tanácsadóját arra kértük, írja körül az alábbi pozíciókat: Head of Internal Audit, Production Controller, Training Expert.

Angol állásnevek magyarul (16) - Head of Internal Audit, Production Controller, Training Expert


Head of Internal Audit - Belső ellenőrzési vezetőA Belső Ellenőrzés az a tevékenység, amely a menedzsment által működtetett vezetési, kockázatkezelési és kontroll folyamatokról folyamatos, szakszerű és objektív értékelést nyújt, független tevékenységével biztosítékot szolgáltat a működés hatékonyságának erősítése, a kitűzött célok elérése érdekében. A belső ellenőrzési vezető ezen terület irányításával foglalkozik, általában egy kisebb csapat élén. Ez főleg nagyobb (több száz, több ezer főt foglalkoztató) vállaltokra jellemző, a kisebbeknél egyszerűbbek és átláthatóbbak a folyamatok.Elvárás a pénzügyi felsőfokú végzettség, ideális esetben kiegészítve belső auditori képzéssel, esetleg ACCA (Association of Certified Chartered Accountants) vizsgával, illetve hasonló (valamilyen nagyvállaltnál belső ellenőrzési) területen szerzett szakmai tapasztalat, vagy valamelyik nagyobb nemzetközi könyvvizsgáló cégnél szerzett többéves ‘külső auditori’ tevékenység. Fontos az idegennyelv-tudás, hiszen főleg külföldi tulajdonú nagyvállalatokról van szó, és a belső ellenőrzési vezető közvetlenül a vezetőségnek jelent.


➜ Internal Audit állás


➜ Belső ellenőrzés állásProduction Controller - Termelési kontrollerA termelési kontroller részt vesz a vállalat tervezési folyamatában, rendszeresen elemzi a termelés pénzügyi folyamatait, javaslatokat tesz, intézkedési terveket dolgoz ki, ezek nyomon is követi. Feladatkörébe tartozik a termelési költségek kontrollálása, a termékstruktúra és termelési folyamatok elemzése a hatékonyság és nyereség növelése érdekében ,a beszerzési, a termelési és az ellátási területek pénzügyi jelentéseinek elkészítése és eljuttatása a vezetőség felé.Elvárás a szakirányú (pénzügyi) felsőfokú végzettség, illetve 3-5 év szakmai tapasztalat. Legtöbb esetben valamely idegen nyelv (általában angol és/vagy német) ismerete szükséges, hiszen ezek a riportok sokszor a nemzetközi menedzsment részére készülnek, illetve az SAP ismerete is előnyt jelent.


➜ Production Controller állás


➜ Termelési kontroller állásTraining Expert - Képzési szakértőFőleg nagyobb vállalatokra jellemző a képzési osztály jelenléte, ahol az alkalmazottak folyamatos és állandó képzésére van szükség. Ezek jellege a cég tevékenysége szerint eltér, általánosak az értékesítési, kommunikációs, stresszkezelési, vezetői tréningek, de emellett számos speciális szakmai képzésre is szükség van.A képzési szakértő fő feladata a különböző tréningek szervezése, és lebonyolítása, illetve emellett belső kommunikáció és PR események szervezése, moderálása is lehet. A szervezéssel összefüggésben sok adminisztratív feladat is hárul rá, emellett fontos a kitűnő kommunikációs képesség (adott esetben vezetők meggyőzése egyes képzések szükségességéről) is.Elvárás a felsőfokú végzettség (pszichológusi diploma előny), a több éves tréneri tapasztalat, és legtöbb esetben a nyelvtudás is elengedhetetlen (gyakori kommunikáció adott esetben külföldi felsővezetőkkel).


➜ Training Expert állás


➜ Képzési szakértő állás


Állást keresel? + keress és pályázz:
álláskeresés
+ töltsd fel önéletrajzod - így a munkaadók is megkereshetnek állásajánlataikkal
+ kérj hasonló állásokat e-mailben, hogy ne maradj le egyetlen lehetőségről sem

 

« Összes hírünk