Az angol pozícióneveket bemutató sorozatunkat négy újabb állással folytatjuk. Felkai Tamást, a Your Profile személyzeti tanácsadó vállalat (www.yourprofile.com) ügyvezető igazgatóját kértük arra, hogy magyarázza meg a következő pozícióneveket: SQA Engineer, System Architect, Industrial Engineer, Customer Service Executive.

Angol állásnevek magyarul (15) - SQA Engineer, System Architect, Industrial Engineer, Customer Service Executive


SQA Engineer:"Az SQA (Supplier Quality Assurance) mérnök magyar megfelelője: beszállítói minőségbiztosítási mérnök. Legfontosabb feladata a beszállítókkal való kapcsolattartás a gyártásban előforduló minőségügyi kérdésekben. Munkája során folyamatosan ellenőrzi, illetve auditálja a cég beszállítóit, és amennyiben a gyártásból valamilyen reklamáció merülne fel a beszállított termékkel, úgy ő felel a javítóintézkedések megtételéért, nyomon követéséért. Új termékek bevezetésénél is ő felel az első minták bevizsgálásáért, és az ehhez kötődő minőségi támogatásért.Manapság a legtöbb vállalat villamos/gépész végzettséggel, illetve minőségbiztosítási szakmérnöki képesítéssel keresi az SQA mérnököket. Munkájukhoz a külföldi beszállítókkal való tárgyalások miatt elengedhetetlen az angol vagy német nyelv tárgyalás szintű ismerete. Mindezek mellett az ideális SQA mérnök rendszerszemléletű, jó problémamegoldó, illetve jó tárgyalási készséggel rendelkezik.


➜ SQA Engineer állás


➜ Beszállítói minőségbiztosítási mérnök állásSystem Architect:Rendszerfejlesztő. Széles technológiai ismeretekkel rendelkezik, legalább egy szakterületen pedig professzionális a tudása. Gyakorlott fejlesztő, jól kommunikál az ügyfelekkel és a fejlesztőkkel egyaránt. Feladata az ügyfél igényeinek illetve létező informatikai infrastruktúrájának ismeretében meghatározni a fejlesztendő rendszer hardver és/vagy szoftver követelményit, kijelölni a fejlesztések irányát.Feladata a rendszer architektúrájának megtervezése és dokumentálása, a fejlesztéshez szükséges emberi és műszaki erőforrások és költségek megállapítása a projekt méretétől függően egyedül, illetve maximum néhány fős tervezői csapat tagjaként. Gyakran a megtervezett rendszer prototípusát is megvalósítja. A fejlesztő cég méretétől függően a projekt vezetését is elláthatja, illetve részt vehet a projekt követelmények analízisében, mint tanácsadó. Mivel szakterületén állandóan friss tudásra van szüksége ezért elengedhetetlen az angol nyelvtudás.


➜ System Architect állás


Állást keresel? + keress és pályázz:
álláskeresés
+ töltsd fel önéletrajzod - így a munkaadók is megkereshetnek állásajánlataikkal
+ kérj hasonló állásokat e-mailben, hogy ne maradj le egyetlen lehetőségről sem


Industrial Engineer:Olyan mérnök, aki az ipari mérnökségen belül a gyártást támogatja hatékonyságelemzéssel és -növeléssel, ergonómiai tervezéssel, munkaköri leírások készítésével, sortervezéssel stb.Fő feladata a gyártás hatékonyabbá tétele, szorosan együttműködve a gyártás minden területével. Az ipari mérnök általában egy nagyobb gyártócég egy adott szegmensében dolgozik, és felette a mérnökségvezető áll. A pozíció betöltéséhez mindenképpen felsőfokú műszaki, elsősorban gépészmérnöki végzettség szükséges, valamint a vállalat nemzetközi hátterétől függően minimum egy közepes szintű nyelvtudás.


➜ Industrial Engineer állásCustomer Service Executive:Ő a logisztikán belül az ügyfélkapcsolatokért (vevőszolgálatért) felelős munkatárs. Feladata, hogy a megfelelő szintű ügyfélkiszolgálást biztosítsa az adott területen, ami elsősorban a felmerülő vevői igények, illetve rendelések kezelését tartalmazza. Ismernie kell a cég által meghatározott vevőhitelezést mértékét, a számlázást és a raktári program kezelését is. Szintén elvárás a munkájához szükséges dokumentációk ismerete. Az ügyfelek által kapott lényeges információkat továbbítja a cégen belül az adott egység felelős vezetőjének. Külföldi ügyfelekkel való kapcsolattartás esetén elengedhetetlen egy nyelv, általában az angol, kommunikáció szintű tudása."


➜ Customer Service Executive állás


 

« Összes hírünk