Angol állásneveket körülíró sorozatunkat pénzügyi, számítástechnikai pozíciókkal folytatjuk. Fröhlich Péter fejvadász, a P&Bert személyzeti tanácsadó cég ügyvezető igazgatója a következő pozíciókat mutatja be: Credit Analyst, Production Manager, HR supervisor, Cobol developer, C-Assembly programozó.

Angol állásnevek magyarul (14) - Credit Analyst, HR supervisor, Production Manager, Cobol Developer, C-Assembly developer


Credit Analyst / Hitelelemző:"Magyarra lefordítva hitelelemzőt jelent a kifejezés. Jellemzően pénzintézeteknél fordul elő ilyen pozíció, a hitelért folyamodó magánszemélyek, de jellemzően kis-, közép- és nagyvállalatok hitelképességének vizsgálata a feladat. Ez magában foglalhatja iparági, vállalati pénzügyi elemzések készítését, a döntés-előkészítéshez javaslattétel illetve előrejelzések megfogalmazását, esetleg terveket az adott vállalat hitelmutatójának javítása érdekében.
Általában fontos valamilyen idegen nyelv tárgyalási szintű ismerete, hiszen a "reportok" gyakran a nemzetközi menedzsment részére készülnek.


➜ Credit Analyst állás


➜ Hitelelemző állásHR supervisor:A HR területen belül középvezetői funkciót jelölt. Valamilyen HR szegmens - bérszámfejtés, munkaügy, kiválasztás-toborzás, tréning stb. - néhány fős asszisztensi csoportjának vezetője a HR supervisor. Specialista, egy HR terület alapos ismerője. A vele szembeni elvárások: néhány éves tapasztalat az adott HR szegmensen belül, empatikus készség, valamint globális látásmód és konfliktus-kezelési képesség. A pozíció jellegétől függően a pontosságot, precizitást is szokták hangsúlyozni.Idegennyelv-tudás nem feltétlenül szükséges, hiszen gyakran a supervisor felettese, a HR manager a kapcsolattartó a külföldi menedzserekkel. Azonban az előrelépési lehetőség szempontjából ajánlott legalább egy nyelv aktív középfokú szintű ismerete.


➜ HR supervisor állásProduction Manager / Termelési vezető:Magyarul termelési vezetőt jelent ez a pozíciómegnevezés. Nagy gyártó vállalatok akár több száz fős termelési bázisát összefogó, azt vezető karakán, határozott munkatárs, a szervezet egyik kulcsembere. A teljes termelési tevékenység (például gépi beültetés és összeszerelés) szervezése, ellenőrzése és irányítása a feladata, valamint folyamatosan hozzájárul a technológiai, műszaki fejlesztések megvalósításához a termelés hatékonyságának és minőségének javítása érdekében. Ügyel a termelésben előforduló hibák kiküszöbölésére és a termelési indexek (pl.: egy főre jutó termék mennyisége) folyamatos fejlesztésére. Ebben a munkatársak mellett különböző termelési irányítási eszközök is a segítségére vannak, mint pl. a Six Sigma vagy a Lean gondolkodás.Beosztottai a termelési menedzserek és line supervisor-ok, akiknek a segítségével irányítja az összesen akár több ezer főt is elérő total team munkáját. Egyes cégeknél megkülönböztetünk junior és senior szintű production manager-t.


➜ Production Manager állás


➜ Termelési vezető állás


Állást keresel? + keress és pályázz:
álláskeresés
+ töltsd fel önéletrajzod - így a munkaadók is megkereshetnek állásajánlataikkal
+ kérj hasonló állásokat e-mailben, hogy ne maradj le egyetlen lehetőségről sem


Cobol Developer:A Cobol (Common Business Oriented Language) egy régi, jól bevált programnyelv, melyet a gazdasági életben való alkalmazásra fejlesztettek ki. A Cobol Developer-nek ezen a nyelven kell különböző informatikai fejlesztéseket végrehajtania. A jelenleg működő gazdasági szoftverek nagy része Cobol nyelven lett kifejlesztve, például sok AS/400 programrendszer forráskódja Cobol-ban íródott.
Magyarra lefordítani nehéz lenne, nem is szokás megkísérelni. A "Developer" szót fejlesztőként szokták átültetni a magyar nyelvbe.
Az idegennyelv-tudás nem feltétlenül fontos, habár a programozók többsége az angol nyelv szakmai szókincsét alaposan ismerik.


➜ Cobol Developer állásC-Assembly programozó:Az assembly egy alacsony szintű programozási nyelv, amiben közvetlen utasításokat lehet adni a processzornak, így nagyon kicsi és nagyon gyors programokat lehet írni. Úgy is mondható, hogy az assembly a gépi kód után a legalacsonyabb szintű programozási nyelv (egy programnyelv annál magasabb szintű, minél közelebb áll az emberi nyelvhez). Egy program assemblyben való megírása azonban a nyelv ismeretén túl a számítógép felépítésének (processzor, memória, portok) ismeretét is igényli. A C ezzel szemben egy magas szintű programnyelv.A C-Assembly programozóval szembeni követelmény az Assembly és C programozási gyakorlat. A pozíció-leírásban mindezek mellett szerepel az is, hogy milyen operációs rendszer, hálózat, adatbázis-kezelő, fejlesztő eszközök ismerete az elvárás.
Rendszerint elegendő a dokumentációs szintű angolnyelv-tudás."


➜ Assembly developer állás


 

« Összes hírünk