Angol állásneveket körülíró sorozatunkat a gyógyszeriparhoz kapcsolódó pozíciók bemutatásával folytatjuk. Tál Mariannt, a Ventiv Health igazgató-helyettesét és vezető tanácsadóját az állásnevekhez kapcsolódó feladatok és elvárások leírására. A cég 1995 óta nyújt személyzeti, értékesítési, marketing és tudományos megoldásokat elsősorban gyógyszeripari és egészségügyi vállalatok részére.

Angol állásnevek magyarul (12) - Area (Sales) Manager, Product Manager, Medical Representative


Area Manager, District Sales Manager, Regional Sales Manager - Területi vezető:A gyógyszeripari cégek magyarországi értékesítési struktúrájában ez a középvezetői pozíció. Felettese a Sales Manager (értékesítési igazgató), beosztott munkatársak az orvoslátogatók.Feladata: a területi képviselők munkájának összefogása, koordinálása. Az új munkatársak betanítása, a kollégák ellenőrzése a területen (coaching). A látogatóktól elvárt napi, heti jelentések összegyűjtése, a havi költségelszámolások jóváhagyása. A vezetése alá tartozó kollégák fejlesztése, bónusz- és karriertervének kidolgozása szintén munkaköréhez tartozik.A magyar gyógyszeriparban a legtöbben orvoslátogatói múlttal kerülnek területi vezetői pozícióba, ezért a végzettségük azonos az orvoslátogatóknál elvártakkal.Karrierlehetőségként a magasabb, National Sales Manager-i pozíció a következő lépcsőfok.


➜ Area Manager állás


➜ District Sales Manager állás


➜ Regional Sales Manager állás


➜ Területi vezető állásProduct Manager - Termékmenedzser:A gyógyszeripari cégek marketing részlegében a termékmenedzserek foglalkoznak egy vagy több vényköteles vagy recept nélküli gyógyszer promóciójának kidolgozásával és megvalósításával. Munkájukat segítheti marketing asszisztens.A multinacionális gyógyszeripari cégek marketingarculatának meghatározásában oroszlánrészt vállal az anyacég is, aki a helyi leányvállalatok tevékenységét konkrét promóciós anyagok, ötletek átadásával segíti. Ezen túl a termékmenedzser feladata a magyarországi viszonyokhoz és lehetőségekhez legjobban illő promóciós aktivitások kiválasztása.A mai magyarországi reklámtörvény nem teszi lehetővé a vényköteles gyógyszerek széleskörű reklámozását, ezért a marketingeseknek leginkább a szakmai felhasználói kör (orvosok) felé kell kifejteni tevékenységüket.Ez így is igen szerteágazó feladat: szakmai rendezvények szervezésétől, kongresszusi részvételeken át a különböző DM-kampáníyok és az orvoslátogatók által vihető szakmai brosúrák, szóróanyagok elkészítése tartozik ide.A termékmenedzserek is legtöbbször orvoslátogatókból kerülnek ki, ilyenkor jellemzően orvosi vagy gyógyszerészi diplomával és közgazdász másoddiplomával is rendelkeznek. A pozíció elengedhetetlen feltétele a tárgyalási szintű angol nyelvtudás, magas felhasználói szintű számítógép-ismeret.


➜ Product Manager állás


➜ Termékmenedzser állás


Állást keresel? + keress és pályázz:
álláskeresés
+ töltsd fel önéletrajzod - így a munkaadók is megkereshetnek állásajánlataikkal
+ kérj hasonló állásokat e-mailben, hogy ne maradj le egyetlen lehetőségről sem


Medical Representative, Sales Representative - Orvoslátogató, Területi Képviselő:A gyógyszeripari cég szervezetében a Sales Manager szakmai felügyelete és az Area Manager közvetlen irányítása alatt dolgozik a pozíciót betöltő munkatárs.Feladata a rábízott gyógyszeripari termék vagy termékcsoport ismertetése, bemutatása a megbízó cég által meghatározott orvosok körében az adott földrajzi területen. Felméri a partner orvosok, termékkel kapcsolatos, tapasztalatait és a további igényeket, az információkat összesíti és közvetíti a vezetői felé. Szakmai és üzleti találkozókat, rendezvényeket szervez és bonyolít le, konferenciákon jelenik meg. Önállóan gazdálkodik a cége által rábízott erőforrásokkal, anyagi javakkal, hatékony felhasználásukra üzleti tervet készít. Egyéni ötletek mozgósításával gazdagítja a központi akciók helyi végrehajtását.A Magyarországon jelenleg érvényben levő rendelet alapján csak az alábbi végzettségekkel rendelkező jelöltek tölthetik be a pozíciót: egyetemi képzésben szerzett orvos, gyógyszerész, fogorvos, vegyész vagy biológus diploma illetve az egészségügyi főiskola bármely szakán szerzett diploma. A feladat összetettsége illetve szakmai érdekek okán a kiválasztást végző cég ezen a körön belül is előírhat további megszorításokat.Minden pályázóra egyaránt vonatkozó elvárások: "B" kategóriás vezetői engedély és gyakorlat, földrajzi helyismeret, felhasználói szintű számítástechnikai ismeretek (Word, Excel, Outlook, Power Point...), Az ideális pályázó energikus, dinamikus, motivált és kreatív személyiség. Csapatjátékos, de önálló tervekkel és célokkal bír, ambiciózus. Munkájában alapos, terhelhető, jól kezeli a konfliktusokat és a kudarcot is.


➜ Orvoslátogató állás


➜ Területi Képviselő állás


 

« Összes hírünk