Folytatjuk angol állásneveket bemutató sorozatunkat. Ezúttal Takács Zsuzsannát, a Source vezető-kiválasztással foglalkozó cég tanácsadóját kértük arra, magyarázza meg, mit értünk az alábbi pozíciók alatt: Chief Accountant, Sales Development Manager, Product Safety Manager és Media Director.

Angol állásnevek magyarul (10) - Chief Accountant, Sales Development Manager (FMCG), Product Safety Manager, Media Director


Chief Accountant:Magyarul: főkönyvelő. Feladata a könyvelői osztály vezetése, szakmai támogatása és felügyelete, valamint a főkönyvi könyvelések menedzsmentje. Továbbá feladata az éves beszámolók készítése, az auditok megszervezése és levezénylése, a számviteli törvénynek való megfelelés biztosítása, havi zárásokhoz a könyvelés időben történő lezárása, a számviteli bizonylatok megfelelő dokumentációja és megőrzése, a számviteli osztály szakmai felkészültségének és naprakész tudásának biztosítása. Közvetlen vezetője, szakmai felettese a Pénzügyi Igazgató.Cégen belül szorosan együttműködik a könyveléssel, a kontrolling osztályokkal és a cégvezetéssel. Külsőleg kapcsolatot tart a vámhatóságokkal, adóhatósággal, szállítókkal. A követelmények között fontos a felsőfokú végzettség, mérlegképes könyvelői képesítés, legalább 4-5 éves könyvelői tapasztalat, vezetői gyakorlat.


➜ Chief Accountant állás


➜ Főkönyvelő állásSales Development Manager (FMCG):Magyar megfelelőjének a legtalálóbb az Értékesítés Fejlesztési Vezető megnevezés. Szervezeten belül a Kereskedelmi és/vagy Logisztikai Igazgatósághoz tartozik. A munkakör célja biztosítani az adott csatornán belül a hatékony erőforrás felhasználást a vállalati stratégiának, a volumen és profitelvárási céloknak megfelelően, összhangban a vevői és társosztályok elvárásaival. Felelős a változó piaci, kereskedelmi igényeknek megfelelő csatorna fejlesztési célok előkészítéséért és végrehajtásáért. A pozíció főbb feladatai a csatornát érintő piaci adatok, információk elemzése, következtetések, javaslatok megfogalmazása. Rendszeres területlátogatás során a piaci trendek, kereskedői szokások, struktúrák változásának nyomon követése. Együttműködés a Marketing Osztállyal a csatornát érintő márkatervekkel kapcsolatosan, a Trade Marketing Osztállyal pedig a POS felhasználással és fejlesztéssel kapcsolatosan.
Fejlesztéshez kapcsolódó projektek vezetése, koordinálása, megvalósításának utánkövetése, értékelése, visszacsatolása a folyamatos fejlődést figyelembe véve.A munkakör betöltéséhez felsőfokú gazdasági végzettség, angol nyelvtudás, legalább 4 év üzletfejlesztési vagy az adott csatornában történő értékesítési tapasztalat szükséges. Mivel a pozíció sok utazással jár, mindenképp fontos a mobilitás és a "B" kategóriás jogosítvány.


➜ Sales Development Manager állásProduct Safety Manager:Magyar megfelelője a Termékbiztonsági Vezető. A munka célja a termékek forgalmazásával kapcsolatos tevékenységek szakmai felügyelete termékbiztonsági és törvényességi szempontból. A pozíció főbb feladatai: a termékek minőségfelügyeletének koordinálása, részvétel a termékfejlesztési folyamatban, vonatkozó jogszabályi változások követése, a termékek forgalmazásának felügyelete törvényességi szempontból, hatósági határozatok validálása, válaszlépések definiálása, termékbiztonsággal kapcsolatos policy-k készítése, egyéb vonatkozó belső dokumentációk szakmai felülvizsgálata.A munkakör betöltéséhez szükséges a vegyészmérnöki végzettség, legalább 3-4 éves ipari tapasztalat, vezető auditori végzettség ill. auditálási tapasztalat, minőségbiztosítási rendszerek ismerete, a vonatkozó jogi szabályozások átfogó ismerete, megbízható szakmai angol nyelvtudás.


➜ Product Safety Manager állás


Állást keresel? + keress és pályázz:
álláskeresés
+ töltsd fel önéletrajzod - így a munkaadók is megkereshetnek állásajánlataikkal
+ kérj hasonló állásokat e-mailben, hogy ne maradj le egyetlen lehetőségről sem


Media Director:Magyar megfelelője a Média Igazgató, esetleg Ügyfélkapcsolati Igazgató. Médiaügynökségeknél, csoportvezetőként irányítja az adott ügyfélkörrel rendelkező média tervező/vásárlói csoportot, ellátja a csoportba tartozó munkatársak szakmai felügyeletét, munkájukért felelősséget vállal, szakmai fejlődésüket elősegíti. Beszámolási kötelezettséggel az ügyvezető igazgató felé tartozik, vagy nagyobb ügynökségeknél előfordul, hogy van még egy Group Media Director-i, vagy Client Service Director-i szint/pozíció.Feladatkörébe tartoznak (a teljesség igénye nélkül): média tenderekre prezentációk készítése, kampány/project menedzselés, ügyfél és ügynökség érdekeinek képviselete a média tulajdonosok felé, média tréningek tartása, kapcsolattartás a média-kutatási intézetekkel, média tárgyalásokra célcsoport-, fogyasztói-, versenytárs-, médiapiaci elemzések előkészítése. A legfontosabb követelmények a pozíció betöltéséhez általában legalább 4-5 éves médiapiaci tapasztalat, a média software-ek alapos ismerete, tárgyalóképes angolnyelv-tudás, jó kommunikációs képesség, üzleti szemlélet, vezetői tapasztalat.


➜ Media Director állás


 

« Összes hírünk