14 év után menesztették az RTL Klub vezérigazgatóját, a brit kamaránál visszatért a korábbi ügyvezető szülési szabadságról, információbiztonsági profilján erősít a BDO két ügyvezetővel, német régiós főnök a követeléskezelőnél. A hét nem bővelkedett váltásokban.

A hét vezetőváltásai - RTL Klub, BCCH, EOS, BDO


Leváltották az RTL Klub vezérét
Az RTL-csoport Andreas Rudast nevezte ki – azonnali hatállyal – a társaság ideiglenes vezérigazgatójává. Andreas Rudas megtartja eddigi pozícióját is, így továbbra is az RTL Csoport közép-európai és ázsiai ügyekért felelős regionális alelnöke marad. A végleges vezérigazgató kinevezésére később kerül sor, és azt szeretnék, hogy az RTL Magyarország új vezetője egy helyi magyar legyen. Dirk Gerkensnek, aki 2001 óta sikeresen vezette az RTL Magyarországot, vezető beosztást ajánlottak az RTL Csoporton belül. Gerkens szerződése eredetileg 2017-ig szólt volna. A leváltott vezér az origonak elmondta, hogy ő nem mondott le a pozíciójáról és egyelőre nem fogadta el a cégcsoport új ajánlatát.

Német régiós főnök a követeléskezelőnél
Helmut Hufnagelt nevezte ki a 13 országot, köztük Magyarországot is tömörítő kelet-európai régió élére Hamburgban az EOS Holding GmbH igazgatótanácsa. Európa vezető kintlévőség-kezelő vállalatcsoportjánál korábban Christos Savvides irányította a régiót. Hufnagel korábban az EOS Csoportot tulajdonló Otto Group belső tanácsadó vállalatát vezetette. A 48 éves szakember 2000-ben csatlakozott az Otto Group-hoz, ahol a cégcsoporthoz tartozó Küche & Co vállalat ügyvezetői pozícióját is ellátta.

Régi-új ügyvezető a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara élén
A Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara (British Chamber of Commerce in Hungary – BCCH) ismét Csurgai Csillát (40) bízta meg az ügyvezetői feladatok ellátásával.
A szakember 15 hónapos szülési szabadságot követően az idei év elején tért vissza a BCCH-hoz. Csurgai Csilla nemzetközi karrierjét a Federated Press független kutatás-alapú szervezet programkoordinátoraként kezdte Torontóban, majd a London School of Economics (LSE) esemény és konferencia menedzsereként folytatta pályafutását. A szakember 2006 májusban csatlakozott a BCCH csapatához mint Event and Services Manager, 2009-től kezdődően mintegy 5 éven keresztül töltötte be a kamara ügyvezetői pozícióját.

Kettős ügyvezetés a BDO informatikai üzletágánál
Vezetőt váltott a BDO Magyarország Információtechnológiai tanácsadással foglalkozó üzletága, amelynek nyomán a terület ügyvezetői posztját két szakember, Erdősi Péter Máté és Kusztos Dénes tölti be. Az üzletág a jövőben is hangsúlyosan fókuszál az információbiztonsági és kockázatkezelési projektekre, miközben a korábbinál nagyobb szerepet szán az elektronikus aláírással kapcsolatos tevékenységeknek is.


Erdősi Péter Máté fő szakmai területe az információbiztonsági tanácsadás és az oktatás, amelynek egyik fókusza az elektronikus aláírással kapcsolatos szakértői és oktatói munka. Kusztos Dénes a pályája során többször is független IT tanácsadóként tevékenykedő szakember 2010 és 2013 között a Trinity Zrt. vezérigazgató-helyettese volt. Itt főleg a cégcsoport saját fejlesztésű banki/pénzintézeti rendszereivel, valamint ERP rendszerek értékesítésével foglalkozott.


2015. március 13.

 

« Összes hírünk