Új vezérigazgatója van az Invitelnek, az állami tulajdonba került MKB Bank a Flextronicstól igazolt pénzügyi vezetőt. Belső mozgások a Tetra Paknál és a Microsoftnál. Akadt váltás médiaügynökségek között és a világítástechnikai iparban is.

A hét vezetőváltásai - MKB, Invitel, Tetra Pak

David Blunck az Invitel új vezérigazgatója

A 48 éves szakember 2012 szeptembere óta az Invitel pénzügyi vezérigazgató-helyetteseként tevékenykedett, korábban vezető pénzügyi tisztségeket töltött be Európa és az Egyesült Államok távközlési-, pénzügyi- és légiközlekedési ágazataiban. David Blunck 2008 óta dolgozik Magyarországon. Az Invitelhez történő csatlakozását megelőzően a Brokernet Csoport pénzügyi vezérigazgató-helyetteseként tevékenykedett, korábban pénzügyi vezetői pozíciókat töltött be a Colt Technology Services, a Delta Air Lines és az American Airlines cégeknél az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban. Magyar-amerikai kettős állampolgár, folyékonyan beszél magyarul.

Új arc az MKB felsővezetésében
Hetényi Márk irányítja a jövőben az MKB Bank pénzügyi és operatív területét. Az állami tulajdonba került pénzintézetnél leköszön tisztségéről Sebők András elnök-vezérigazgató, és Balássy László vezérigazgató-helyettes. A távozó Sebők Andrást 2014 elején még az akkori tulajdonos BayernLB nevezte ki elnök-vezérigazgatónak. Irányításával készült fel az MKB az eladásra, amely múlt év szeptemberében zajlott. Hetényi Márk eddig a Flextronics International Kft. alelnök-igazgatójaként dolgozott.

Lengyel női menedzser a Tetra Pak régiós irányítója
Małgorzata Kołton (a felső kis képen) személyében új vezérigazgatót nevezett ki a Tetra Pak a Magyarországot, Csehországot, Szlovákiát és Lengyelországot magában foglaló Poland & Danube vállalatcsoport élére. A világ vezető élelmiszer-feldolgozó rendszer és csomagolóanyag gyártó vállalatának új regionális vezetője 15 éve dolgozik a Tetra Paknál: 6 évig Lengyelországban, 5 évig Svédországban, majd 4 évig Vietnámban töltött be vezető pozíciót. A lengyel származású igazgatónő Eric Schmidet váltja, akit a vállalat nemzetközi értékesítési alelnökévé neveztek ki.

Régi-új vezető a Microsoftnál
Február elsejétől Grósz Judit a Microsoft Magyarország marketing és operatív igazgatója. Elődje, Sarusi Gyula a közép-kelet-európai régió vállalati és partnerkapcsolati üzletág vezetője vezetője lesz. Grósz Judit 2012 júliusától töltötte be a Microsoft Magyarország új technológiák meghonosításáért, „evangelizációjáért” felelős szervezeti egységének vezetői posztját. Korábban az UPC-nél – ahol 2000 óta dolgozott –a marketing-, az értékesítési, később a tartalomfejlesztési területet vezette.

Cafétől a Crane-ig

Lengyel Anikó a Crane reklámügynökségnél folytatja pályafutását ügyfélkapcsolati igazgatóként. A Café Communicationstől érkező, 14 éves hazai és nemzetközi tapasztalattal rendelkező szakember a Tesco UK regionális (magyar, cseh, lengyel és szlovák) projektjeit koordinálja majd. Lengyel Anikó a McCann-Ericksonnál kezdte pályafutását ügyfélkapcsolati menedzserként, ahol többek közt olyan ügyfelek kampányain dolgozott, mint a Bayer Hungária vagy a Nestlé Hungária, utóbbi „Nestlé Fitness Zoób Katival” promóciójával Arany EFFIE-t nyert 2004-ben.

Új arc a világítástechnikai cég élén
Gaál János személyében új ügyvezető igazgatót neveztek ki az OSRAM Magyarország élére. Ennek előzménye, hogy a világítástechnikai cégnél eltöltött 20 éves pályafutása után Bittera Miklós távozott. Gaál János felsőfokú tanulmányait a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskolán folytatta, 1989-ben végzett a főiskola Villamos üzemmérnök szakának, Elektroncső és fényforrás-technológia szakágán.

 

« Összes hírünk