A munkavállalók egynegyede tehetségesebbnek tartja magát a főnökénél, mivel úgy érzik: jobb teljesítményt nyújtanának, ha lenne módjuk a bizonyításra. Háromból ketten pedig minden további nélkül lecserélnék a felettesüket - áll egy felmérésben. A tanulmány arra is rámutatott: a nagyvállalatok dolgozói és a hosszú ideje munkaviszonyban lévők váltanának leginkább felettest.A férfiak magabiztosan állnak a kérdéshez. A megkérdezettek egynegyede ugyanis úgy érzi: tehetségesebbek és jobb képességekkel rendelkeznek, mint jelenlegi felettesük. Ezzel szemben a nők kevesebb, mint egyötöde - 18 százaléka - véli úgy: jobb teljesítményre is képes lenne, mint közvetlen főnöke - áll az Investors in People felmérésében.

A dolgozók kétharmada új főnökre vágyikA tanulmány szerint az alkalmazottakat a rosszul kommunikáló menedzsment dühíti leginkább, míg a beosztottak karrierútját szemmel tartók a legnépszerűbbek: ők pozitív elbírálásban részesültek. Másként viszonyulnak főnökeikhez a régebb óta munkaviszonyban lévők: 37 százalékuk szeretne új főnököt, míg az új kollégák mindössze egyötöde érez így.


A nagyvállalatok dolgozói gyakrabban váltanának főnökötA nagyobb cégek munkatársai közül többen voksolnának a menedzsmentváltásra, mint a kisebb vállalatoknál dolgozók. A felmérés arra is fényt derített: minél régebb óta alkalmazott valaki az adott cégnél, annál többet jelent számára a főnök tisztességes viselkedése.

 

« Összes hírünk