2013. Április 8-án hétfőn reggel indul és öt napon át tart a Virtuális Állásexpo a www.allas-expo.hu oldalon, amelyen több, mint 20 kiállító sok száz állással várja az álláskeresőket és a váltásra kész szakembereket. Mi is ez pontosan? Hogyan lehet a maximumot kihozni az állásbörzéből?

500+ üres állás – indul a virtuális állásbörze

Az újszerű álláskeresési eszköz lényege: ötvözi a hagyományos állásbörze lehetőségeit az internet előnyeivel; összehozza a munkáltatókat és a munkavállalókat a 3 dimenziós, virtuális térben és ehhez el sem kell mozdulni a számítógép elől. A szimuláció olyan, mint egy számítógépes játék, csak épp valós eredménnyel zárulhat.


A monster.hu állásportál által szervezett, április 8-12. között zajló „Virtuális Állásexpón” az álláskeresők jó nevű, Magyarországon jelen levő világcégek standjaihoz látogathatnak el. Ráadásul ehhez még a lakásukat sem kell elhagyniuk. A legtöbb munkalehetőség műszaki és gazdasági diplomásoknak szól.


Hogyan segíti az állásexpo a karrierépítést? Mi hozható ki álláskeresőként ebből a rendezvényből?


+ Regisztráció. Az állásbörzén való részvételhez regisztráció szükséges a www.allasexpo.hu oldalon, ami ingyenes. Érdemes már ekkor feltölteni az önéletrajzot, hogy később könnyebb legyen a leadás a standoknál.


+ Álláskeresői teszt kitöltése. Aki szeretné tudni, hogy mely cégeknél jók az esélyek, kik kínálnak számára megfelelő állásokat, töltse ki az „álláskeresői tesztet”, amely hét kérdés megválaszolásából áll. Így az álláskereső célzottabban keresheti meg a munkaadókat, nem veszik el az expo forgatagában.


+ Információ a cégek e-standjainál. A munkaadók standjainál kérdezés nélkül is gyűjthető információ. Érdemes átolvasni, letölteni kiadványaikat, átböngészni a meghirdetett állásokat. Emellett megtekinthetőek az elvárások, a már bejutott munkatársak tapasztalatai, így első benyomás is szerezhető a vállalati kultúráról.


+ Kapcsolatépítés, kérdezési lehetőség. A virtuális standoknál a munkaadók képviselői várják az érdeklődőket. Bárki felteheti kérdéseit, kapcsolatba léphet a kiállítókkal chaten és hangban. Aki jó benyomást tesz a vállalatokra, nagyobb eséllyel jut el az állásinterjúig.


+ Tematikus chat. Minden nap lesznek „célzott beszélgetések”, amikor a cég egy képviselője előre megadott témában várja az álláskeresői kérdéseket, amelyeket azonnal megválaszol. Emellett a standoknál lehet „privátban” is kérdezni, amit csak a vállalat képviselője lát.


+ Webes céges előadások. Több kiállító is tart webes vállalati előadást. Érdemes ezeken részt venni, ugyanis olyan információhoz is hozzá lehet jutni, amit a weben böngészve nem vagy csak nehezen találunk meg, és ráadásul közelebb visz a sikeres pályázáshoz.


+ Önéletrajz leadása. Az egyik legfontosabb lépés az új állás felé vezető úton. A már említett feltöltés után ez könnyen megtehető.


Egy állásportállal összevetve a virtuális állásexpón gyorsabbá válik az álláskeresés folyamata: Azonnali visszajelzés kapható a vállalatok HR-eseitől, megfelelés esetén akár már aznap virtuális állásinterjún lehet részt venni. Érdemes az ebben rejlő lehetőségekkel élni.

 

« Összes hírünk